Spring naar inhoud

Banner De Rederij

Activiteiten

De Rederij maakt zich op voor het najaar, een seizoen waarin je van harte welkom bent om deel te nemen aan activiteiten of gewoon kunt binnenlopen voor een kop koffie, een rustige leer/werkplek of een praatje.

Programma


Tentoonstelling Historische Vereniging

De Historische Vereniging heeft in De Rederij altijd een tentoonstelling met wisselende thema's. Kom eens langs en neem een kijkje! Je bent welkom.

Elke dinsdagavond: Huiswerkhulp

Elke dinsdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur is er huiswerkhulp in De Rederij. Kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar kunnen hun eigen huiswerk komen maken of leren. Er zijn vrijwilligers (vaak met onderwijsachtergrond) die daarbij kunnen helpen. Ze helpen bijvoorbeeld bij het begrijpen van de lesstof, het leren voor een toets of het maken van een werkstuk. Kijk voor meer informatie op huiswerkhulpalblasserdam.nl.


Elke zaterdag: Krantje & Koffie & Koek

Een gezellig, ontspannen begin van het weekend. Elke zaterdagochtend ben je van 10.00 tot 12.00 uur welkom. Op de leestafel liggen de zaterdagedities van de landelijke dagbladen. Voel je zich vrij om aan te schuiven. Aanmelden is niet nodig.


Wij heten onze nieuwe horecapartner van harte welkom in de Rederij! Vanaf heden bent u ook van maandag t/m vrijdag welkom voor een kopje koffie. Tegen een vergoeding kunt u hier iets lekkers bijnemen, denk aan zelfgebakken appeltaart. Ook is er een gevarieerde lunchkaart. Het café is geopend van 09.30 - 15.30 uur.Mini tentoonstelling Stiftgedichten 25 januari t/m 29 februari

Van 25 januari t/m 31 januari is het Poëzieweek. In de Rederij is vanaf 25 januari een kleine tentoonstelling te zien van Stiftgedichten. Stiftgedichten worden ook wel omschreven als 'de kracht van het wegstrepen'. Door een willekeurige pagina uit een oud boek, krant of tijdschrift te nemen en woorden weg te strepen ontstaat een gedicht. Soms ondersteund door kleur- of tekenwerk. Zelf ook deel uitmaken van de tentoonstelling? Lever jouw creatie in bij de balie vd Bibliotheek. Dit mag anoniem, laat je echter ook je naam, leeftijd en e-mail achter dan maak je kans op een leuke prijs. Doe dit dan wel uiterlijk 31 januari. Meedoen aan de wedstrijd is leuk, maar het allerbelangrijkste is de kunst die ontstaat! De gedichten zijn te vinden in het werkcafé en op de eerste etage in de bibliotheek, om iedereen de kans te geven ze te bekijken loopt de tentoonstelling door tot eind februari.


Elke dinsdag Kleurcafé  

Vanaf januari kan jong en oud elke week terecht in het kleurcafé. Onder het genot van een kopje koffie samen kleuren, individueel of met elkaar aan een werk bezig zijn. Regelmatig is er thema aan de middag verbonden. Van ton sur ton tot aan kleurplaten van ons eigen dorp. Kleuren zorgt bewezen voor ontspanning en er is ook ruimte voor een goed gesprek. Aanmelden hoeft niet, schuif vrijblijvend aan tussen 14.00 - 16.30 uur in de serre. Tip: Kom samen met je (klein)kind.


Theatervoorstelling Sjors & Ruud spelen een prentenboek 3 februari 

Onder leiding van Sjors & Ruud speelt het publiek de sterren van de hemel en maken ze samen een prachtige voorstelling. Voor deze voorstelling is het prentenboek 'Help! Een verrassing!' van de Nationale Voorleesdagen gekozen.  Kom met je hele familie en maak het theater mee. Sjors en Ruud lezen eerst het prentenboek voor, zodat iedereen helemaal voorbereid is om het podium op te gaan. De rollen worden verdeeld en het decor opgesteld, de muziek begint te spelen en het prentenboek komt tot leven. Leeftijd 4 - 6 jaar, en vergeet je familie niet. Deelname is gratis, we starten om 10.00 uur, meld je wel even aan via i.de.bruin@alblasserdam.nl of bibliotheekaanzet.nl. 


FC 24 Toernooi 20 februari

Gamers en voetballiefhebbers tussen de 9 en 14 jaar opgelet! Dit is je kans om je FC 24 skills te meten. In samenwerking met Marsevents wordt er in de Rederij een FC 24 toernooi georganiseerd. Weet jij de poulefase door te komen en al je tegenstanders te verslaan? Nummers 1,2 en 3 vallen in de prijzen.

Voor het inschrijven betaal je €1. Het event duurt van 13.30 - 16.30 uur. Meld je gauw aan via i.de.bruin@alblasserdam.nl of bibliotheekaanzet.nl.


Gespreksavond Verdraagzaamheid 27 februari

Nederland staat bekend om zijn tolerantie, maar is dat nog steeds zo en wat is verdraagzaamheid eigenlijk? Op een informele manier gaan we met elkaar in gesprek onder leiding van Chantal Richter. Chantal is filosofe en zij kan daardoor als geen ander op een verrassende manier tot denken aanzetten. Laat u inspireren in plaats van irriteren, kom erachter wat voor u verdraagzaamheid inhoudt. Aan het einde van de avond gaat u naar huis met uw persoonlijke tegeltjeswijsheid. Inloop 19.15, aanvang 19.30 uur, in de serre. Aanmelden via i.de.bruin@alblasserdam.nl


 


Loop gerust eens binnen bij de Rederij voor informatie over de activiteiten en/of de mogelijkheden om zelf ideeën aan te dragen. Elke dinsdag is programmacoördinator Ineke de Bruin aanwezig, drinkt graag een kop koffie met u en beantwoord al uw vragen. Liever een afspraak? Mail naar i.de.bruin@alblasserdam.nl