Spring naar inhoud

Banner De Rederij

Activiteiten

In de Rederij ben je van harte welkom bent om deel te nemen aan activiteiten of gewoon kunt binnenlopen voor een kop koffie, een rustige leer/werkplek of een praatje.

Wekelijkse activiteiten


Tentoonstelling Historische Vereniging

De Historische Vereniging heeft in De Rederij altijd een tentoonstelling met wisselende thema's. Kom eens langs en neem een kijkje! Je bent welkom.


Elke dinsdagavond: Huiswerkhulp

Elke dinsdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur is er huiswerkhulp in De Rederij. Kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar kunnen hun eigen huiswerk komen maken of leren. Er zijn vrijwilligers (vaak met onderwijsachtergrond) die daarbij kunnen helpen. Ze helpen bijvoorbeeld bij het begrijpen van de lesstof, het leren voor een toets of het maken van een werkstuk. Kijk voor meer informatie op huiswerkhulpalblasserdam.nl.


Elke donderdag: Aangehaakt & Kleurcafé

Bezige handen? Haak dan donderdagochtend gezellig aan. Neem je eigen haak-, brei- of ander handwerk mee, maar er is ook materiaal aanwezig. Er is gelegenheid om uit te wisselen, inspiratie op te doen, hulp te krijgen en van elkaar te leren. Beginner of gevorderde, jong en oud, iedereen is welkom. Nog niets om handen? Ook dan van harte welkom. 


Je kunt ook terecht in het Kleurcafé. Onder het genot van een kopje koffie samen kleuren, individueel of met elkaar aan een werk bezig zijn. Regelmatig is er thema aan de middag verbonden. Van ton sur ton tot aan kleurplaten van ons eigen dorp. Kleuren zorgt bewezen voor ontspanning en er is ook ruimte voor een goed gesprek. Tip: Kom samen met je (klein)kind.


Koffie, thee en versgebakken koekjes staan voor u klaar. 10.30 - 12.00 uur, in de serre. Aanmelden hoeft niet.


Elke zaterdag: Krantje & Koffie & Koek

Een gezellig, ontspannen begin van het weekend. Elke zaterdagochtend ben je van 10.00 tot 12.00 uur welkom. Op de leestafel liggen de zaterdagedities van de landelijke dagbladen. Voel je zich vrij om aan te schuiven. Aanmelden is niet nodig.


U bent ook van maandag t/m vrijdag welkom om een krant te lezen, u hebt dan keuze uit een selectie van de landelijke dagbladen. De koffie wordt u ook dan gratis aangeboden. Tegen een vergoeding kunt u hier iets lekkers bijnemen, denk aan zelfgebakken appeltaart. Ook is er een gevarieerde lunchkaart. Het café is geopend van 09.30 - 15.30 uur.


Loop gerust eens binnen bij de Rederij voor informatie over de activiteiten en/of de mogelijkheden om zelf ideeën aan te dragen. Regelmatig is programmacoördinator aanwezig, drinkt graag een kop koffie met u en beantwoordt al uw vragen. Een afspraak maken? Mail naar dvangent@bibliotheekaanzet.nl.


Programma


Dinsdag 23 juli: FIFA in De Rederij

Heb je altijd al eens aan je vrienden willen laten zien dat jij het best bent in FIFA? Bewijs het in De Rederij en win een mooie beker! Tijd: 1300 – 17.00 uur.


Donderdag 25 juli: Healthy Domibo

Vind je het ook zo gezellig om te borrelen? Maar mag het iets gezonder? Laat je inspireren door gezondere keuzes. I.s.m SWA en Bibliotheek. Tijd: 16.00 – 17.00 uur.


Dinsdag 30 juli: Just Dance in De Rederij

Hou je van muziek en dansen? Kom dan mee doen met Just dance en wie weet word jij de danskampioen en win je een toffe beker. Tijd: 13.00 – 17.00 uur.


Woensdag 31 juli: Olympische Spelen quiz voor volwassen

Door de quizmaster worden er vragen gesteld over verschillende aspecten van de Spelen, zoals de geschiedenis, de sporten, de deelnemers en de locaties. Elk team heeft de mogelijkheid om vragen te beantwoorden en punten te verdienen. Het winnende team wordt beloond met een prijsje en de eer van de Olympische Spelen quiz kampioen. De quiz is een leuke en uitdagende manier om meer te leren over de Olympische Spelen en om te testen hoe goed je kennis is over dit sportevenement wat deze zomer in Parijs plaats vindt.

  • Serre van De Rederij van 14.00 tot 15.30 uur
  • Leeftijd: 18 – 100 jaar


Maandag 12 augustus: Krijt er op los!

Samen krijten we levensgroot het logo van Tour de France Femme op het Raadhuisplein. Op 13 augustus is de afbeelding vanuit de lucht te zien en zetten we met deze camerabeelden Alblasserdam op de kaart!


Fotografiecursus (5, 12, 19, 26 augustus en 2 en 16 september)

De cursus zal worden gegeven door fotograaf Steve Peeters. De basiscursus, die bestaat uit zes lessen van anderhalf uur, heeft als thema: ‘Verbinding’ en loopt vooruit op het programma van de Week tegen eenzaamheid later dit jaar. Het werk van de cursisten zal aan het einde van die week tentoongesteld worden. De cursus biedt de mogelijkheid om vanuit een thema de fijne kneepjes van het fotograferen onder de knie te krijgen en tegelijkertijd andere dorpsbewoners te ontmoeten. Cursisten kunnen een eigen camera, telefoon of tablet meenemen, maar er is ook een aantal camera’s aanwezig voor gebruik tijdens de cursus.


De cursusdata zijn maandag 5, 12, 19, 26 augustus en 2 en 16 september a.s. en het tijdstip is steeds van 15.00 - 16.30 uur. De cursus is gratis en er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Belangstellen kunnen zich aanmelden of meer informatie opvragen bij Sabine van Dalen via 078-202 11 11 of info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.


Woensdag 30 oktober: Erfrechtplan lezing

Het regelen van je (levens)testament is een belangrijke stap, maar het kan een moeilijk onderwerp zijn om over te praten. Kom naar de lezing om 14.30 uur of 19.30 uur. De lezingen vinden plaats in De Raadzaal van De Rederij.