Spring naar inhoud

Banner De Rederij

Activiteiten

In de Rederij ben je van harte welkom bent om deel te nemen aan activiteiten of gewoon kunt binnenlopen voor een kop koffie, een rustige leer/werkplek of een praatje.

Wekelijkse activiteiten


Tentoonstelling Historische Vereniging

De Historische Vereniging heeft in De Rederij altijd een tentoonstelling met wisselende thema's. Kom eens langs en neem een kijkje! Je bent welkom. 


Elke dinsdag: Kleurcafé

Jong en oud kan elke week terecht in het kleurcafé. Onder het genot van een kopje koffie samen kleuren, individueel of met elkaar aan een werk bezig zijn. Regelmatig is er thema aan de middag verbonden. Van ton sur ton tot aan kleurplaten van ons eigen dorp. Kleuren zorgt bewezen voor ontspanning en er is ook ruimte voor een goed gesprek. Aanmelden hoeft niet, schuif vrijblijvend aan tussen 14.00 - 16.30 uur in de serre. Tip: Kom samen met je (klein)kind.


Elke dinsdagavond: Huiswerkhulp

Elke dinsdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur is er huiswerkhulp in De Rederij. Kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar kunnen hun eigen huiswerk komen maken of leren. Er zijn vrijwilligers (vaak met onderwijsachtergrond) die daarbij kunnen helpen. Ze helpen bijvoorbeeld bij het begrijpen van de lesstof, het leren voor een toets of het maken van een werkstuk. Kijk voor meer informatie op  huiswerkhulpalblasserdam.nl.


Elke donderdag: Aangehaakt

Bezige handen? Haak dan donderdagochtend gezellig aan. Neem je eigen haak-, brei- of ander handwerk mee, maar er is ook materiaal aanwezig. Er is gelegenheid om uit te wisselen, inspiratie op te doen, hulp te krijgen en van elkaar te leren. Beginner of gevorderde, jong en oud, iedereen is welkom. Nog niets om handen? Ook dan van harte welkom. Koffie, thee en versgebakken koekjes staan voor u klaar. 10.30 - 12.00 uur, in de serre.


Elke zaterdag: Krantje & Koffie & Koek

Een gezellig, ontspannen begin van het weekend. Elke zaterdagochtend ben je van 10.00 tot 12.00 uur welkom. Op de leestafel liggen de zaterdagedities van de landelijke dagbladen. Voel je zich vrij om aan te schuiven. Aanmelden is niet nodig.


U bent ook van maandag t/m vrijdag welkom om een krant te lezen, u hebt dan keuze uit een selectie van de landelijke dagbladen. De koffie wordt u ook dan gratis aangeboden. Tegen een vergoeding kunt u hier iets lekkers bijnemen, denk aan zelfgebakken appeltaart. Ook is er een gevarieerde lunchkaart. Het café is geopend van 09.30 - 15.30 uur.


Loop gerust eens binnen bij de Rederij voor informatie over de activiteiten en/of de mogelijkheden om zelf ideeën aan te dragen. Regelmatig is programmacoördinator Ineke de Bruin aanwezig, drinkt graag een kop koffie met u en beantwoordt al uw vragen. Een afspraak maken? Mail naar i.de.bruin@alblasserdam.nl.


Programma


Woensdag 12 juni: Oefen je knikker skills bordes De Rederij / Raadhuisplein

Er staan leuke knikkerbanen voor je klaar om je knikker skills te oefenen op 12 juni. Klaar met oefenen? Dan kun je je tegoedbon inleveren voor iets te drinken en wat lekkers. Tijd: 14.00-16.30 uur, aanmelden is niet nodig. Op deze middag kun je je ook inschrijven voor het NK knikkeren op 13 juni. 


Woensdag 12 juni: Dansworkshops Raadhuisplein

Dans de sterren van de hemel en kom naar de workshop op 12 juni. Er zijn twee dansworkshops: van 15:00-15:50 uur voor groepen 3-5 en van 16.00-17.00 uur voor de groepen 6-8. Schrijf je in via www.abcalblasserdam.nl/dansworkshop-buitenspeeldag.


Donderdag 13 juni: NK knikkeren Raadhuisplein

Wil jij je kwalificeren voor de grote finale in Ouwehands Dierenpark? Doe dan gratis mee met de voorronde van het NK knikkeren op 13 juni op het Raadhuisplein van 15.30-17.30 uur. Je kunt je vooraf aanmelden kan via www.nkknikkeren.nl/inschrijven of aanmelden op het Raadhuisplein.


Donderdag 13 juni: Lezing Splinter Chabot

Spetterende avond met schrijver Splinter Chabot. Hij wordt geinterviewd door Nathalie Lemmen. Na afloop signeersessie. Tijd: 20.00 – 22.00 uur.


Woensdag 19 juni: Workshop fakenews

Wat is echt wat is nep? Je leert het herkennen en je gaat zelf aan de slag met ipads. Weet jij je omgeving te overtuigen? Tijd: 15.00 – 17.00 uur.


Woensdag 26 juni: Art Groeneboom

Voorlichting LHBTI.


Woensdag 17 juli: Muziek / taalbingo

Leuke ontspannen muziek / taalbingo met als thema zomerhits. In samenwerking met de Stichting Welzijn Alblasserdam en de bieb. Tijd: 14.00 – 15.30 uur


Dinsdag 23 juli: FIFA in De Rederij

Heb je altijd al eens aan je vrienden willen laten zien dat jij het best bent in FIFA? Bewijs het in De Rederij en win een mooie beker! Tijd: 1300 – 17.00 uur.


Donderdag 25 juli: Healthy Domibo

Vind je het ook zo gezellig om te borrelen? Maar mag het iets gezonder? Laat je inspireren door gezondere keuzes. I.s.m SWA en Bibliotheek. Tijd: 16.00 – 17.00 uur.


Dinsdag 30 juli: Just Dance in De Rederij

Hou je van muziek en dansen? Kom dan mee doen met Just dance en wie weet word jij de danskampioen en win je een toffe beker. Tijd: 13.00 – 1700 uur.