Spring naar inhoud

Banner De Rederij

Activiteiten

De Rederij maakt zich op voor het najaar, een seizoen waarin je van harte welkom bent om deel te nemen aan activiteiten of gewoon kunt binnenlopen voor een kop koffie, een rustige leer/werkplek of een praatje.

Programma


Tentoonstelling Historische Vereniging

De Historische Vereniging heeft in De Rederij altijd een tentoonstelling met wisselende thema's. Kom eens langs en neem een kijkje! Je bent welkom.

Elke dinsdagavond: Huiswerkhulp

Elke dinsdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur is er huiswerkhulp in De Rederij. Kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar kunnen hun eigen huiswerk komen maken of leren. Er zijn vrijwilligers (vaak met onderwijsachtergrond) die daarbij kunnen helpen. Ze helpen bijvoorbeeld bij het begrijpen van de lesstof, het leren voor een toets of het maken van een werkstuk. Kijk voor meer informatie op huiswerkhulpalblasserdam.nl.


Elke zaterdag: Krantje & Koffie

Een gezellig, ontspannen begin van het weekend. Elke zaterdagochtend ben je van 10.00 tot 12.00 uur welkom. Op de leestafel liggen de zaterdagedities van de landelijke dagbladen. Voel je zich vrij om aan te schuiven. Aanmelden is niet nodig.


Vrijdag 15 september: Dag van de Democratie

Op vrijdag 15 september is de internationale Dag van de Democratie! Als gemeente willen we graag de inwoners en maatschappelijke partners betrekken bij wat wij doen. Sámen zijn we Alblasserdam. Daarom nodigen we iedereen uit om te reageren op het concept uitvoeringsprogramma voor 2024. Het is een bijzondere kans om je stem te laten horen. 


Zaterdag 16 september: Open dag

Op zaterdag 16 september ben je van 09.00 – 12.00 uur van harte welkom in de Rederij om zich hierover te laten informeren, in gesprek te gaan en tips of ideeën mee te geven. Ook kan jong & oud op speelse wijze zijn of haar kennis testen over democratie en de gemeente. Kinderen vinden weg door het Dolle Democratie Doolhof of maken een poster democratie. Hiermee maak je kans op een unieke prijs, een dagje meelopen op het gemeentehuis!  Alles onder het genot van een drankje en iets lekkers.


Maandag 2 t/m zaterdag 7 oktober: Kunst- & Cultuurweek

Tijdens de Kunst- & Cultuurweek van 2 t/m 7 oktober zijn er diverse activiteiten. De hele week zijn er open repetities en workshops vanuit het Brughuis. Op zaterdag 7 wordt afgesloten met een Kunst- & Cultuurroute. Van 10.00 – 16.00 kun je in het hele dorp bij tientallen exposanten, monumenten en lezingen terecht. De opening is 10.00 uur in De Rederij door wethouder Margreet de Deugd. De gehele dag bent je in De Rederij welkom voor koffie met iets lekkers. De bibliotheek is voor de gelegenheid ook tot 16.00 uur geopend.


Woensdag 4 t/m zaterdag 15 oktober: Kinderboekenweek

‘Bij mij thuis’ is het thema van de Kinderboekenweek. Van woensdag 4 t/m zaterdag 15 oktober worden er extra activiteiten georganiseerd. Jouw thuis, dat is ook de omgeving waarin je woont. Hoe zou jij die graag willen zien, nu maar ook in de toekomst? We gaan met elkaar een echte maquette maken van jouw Alblasserdam, meerdere weken ben je welkom om hieraan mee te bouwen. Je komt erachter wat voor jou belangrijk is. Die kennis kun je vast gebruiken wanneer je komt stemmen in het kinderstembureau tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november.


Maandag 9 oktober: Taalexcursie naar Kinderdijk

In het Taalcafé heeft reeds een succesvolle speciale editie plaatsgevonden ‘Samen naar de molen’. Deze wordt gevolgd door een taalexcursie naar de molens in Kinderdijk op 9 oktober. Iedereen is welkom en aanmelden kan via info@taalpuntalblasserdam.nl of rederij@alblasserdam.nl.


Donderdag 20 oktober (herfstvakantie): Bouw je eigen haven

Voor Minecraft fans tussen 10 en 14 jaar die nog meer uit dit spel willen halen, is er in de herfstvakantie een workshop ‘Bouw je eigen haven’. Tips & trucs van een professional, ervaring is dan ook een must. Geef je gerust met een vriend(in) op want je werkt in tweetallen. Donderdagochtend 20 oktober, tijd volgt nog.


Meer informatie over en aanmelden voor alle activiteiten via rederij@alblasserdam.nl of loop binnen bij de Rederij. Elke dinsdag is programmacoördinator Ineke de Bruin aanwezig.